Afstelling Cross Gehoorapparaten

Dit kan wel eens een interessant gesprek worden, de fijn afstelling van mijn cross gehoorapparaten in combinatie met tinnnitus, hyperacusis en eenzijdige doofheid. Nu had ik al vaker bij een audioloog gezeten, maar waar ik nu bij zat dhr. Knoop die ging direct heel gerichte vragen stellen aan de hand van mijn klachten en de notitie van de KNO-art en Psycholoog. Dat was wel heel fijn, iemand die snapt wat voor gevolgen het geeft om eenzijdig doof te zijn.

Hij ging eerste mij gehoorapparaten uitlezen, hoe staan ze nu afgesteld. Er klonk een diepe zucht, ze staan helemaal niet goed afgesteld in combinatie met jou klachten. Ze staan in een bi-cross i.p.v. een cross instelling. Uhem wat is bi-cross? Dat wil zeggen dat het rechter toestel ook op versteking staat, dus geen wonder dat je zoveel last hebt. Je rechteroor krijgt niet alleen het geluid van links te verwerken maar ook geluid van rechts wat helemaal niet nodig is. Jouw rechteroor is nog prima in orde dus hoeft geen versterking te hebben.

Fijn is dat als een gehoorapparaat leverancier ze zo instelt, weer maar duidelijk dat zijn geen kaas hebben gegeten van dit soort cross toestellen in combinatie met mijn klachten. Ik laat vanaf nu alleen nog maar de fijn afstelling van mijn gehoorapparaten doen bij deze audioloog en niet meer in de winkel waar ik ze gehaald heb. De audioloog ging ze bijstellen en ook gelijk wat zachter zetten want ze stonden veel te hard. Als dit nu te zacht zou zijn kon ik een mailtje sturen naar een speciaal adres zodat ik snel een vervolgafspraak zou kunnen maken om ze dan iets harder te zetten.

397 views