Audioloog Cross Hoortoestel

Inmiddels kom ik al wat jaartjes op de KNO-afdeling en heb ook al diverse KNO-artsen en Audiologen gehad. Nu vind ik het persoonlijk niet handig om elke keer weer heel te verhaal te doen, ook al staat het natuurlijk digitaal in het systeem. Dus ik maak nu gewoon altijd gerichte afspraken bij een specifieke arts of audioloog. Moet ik dan een paar maanden wachten, dat maakt mij niet uit. Ik heb inmiddels toch wel een lange adem met mijn klachten.

Vandaag zat ik bij mijn inmiddels vaste audioloog. Hij had al gezien dat ik een paar maanden terug bij de KNO-arts had gezeten voor mijn rechteroor en dat er een advies was om mijn cross hoortoestel te laten bijstellen aan de hand van het nieuwste audiogram.

Dit klinkt simpeler als dat het is, want de computer moet weten wat ik hoor. Daarvoor wordt er een heel klein microfoontje heel diep in het oor (bijna tegen je trommelvlies aan) gestopt naast mijn bestaande hoortoestel speakertje. Dat is geen fijn gevoel moet ik zeggen, maar het is even door de zure appel heen bijten, het is voor een goed doel.

De computer doet dan de rest van de meeting en hiermee kunnen de hoge tonen dien slechter worden in mijn oor, iets meer versterkt worden door het gehoorapparaat. Nu weten we ook dat we moeten uitkijken dat we het gehoorapparaat niet te hard zetten, want ik heb ook nog steeds hyperacusis.  Dus we besluiten samen om de basis hardheid van het toestel iets omlaag te zetten, we kunnen hem altijd harder zetten als het nodig is.

425 views