Wanneer auto rijden na een BHT operatie

Nu had gelukkig de buurman al aangeboden om mij twee paar per week naar het bravis streekziekenhuis te brengen voor mijn fysiotherapie. Dat is natuurlijk super om zo een buurman te hebben. Maar hoe zit het eigenlijk met auto rijden na een brughoektumor operatie, wanneer zou ik dit meer mogen en kunnen.

Op internet zijn er nogal wat tegenstijdige dingen over geschreven, het is; een half jaar of een jaar geen autorijden. Maar eens zoeken op de site van het CBR, na een uurtje gezocht te hebben had ik het gevonden.

Bij een operatie in de schedel, maar niet in de hersenen (dit dus bij de BHT). Dan mag je een half jaar Niet autorijden, het zou misschien wel kunnen maar je bent simpelweg niet verzekerd. Aan het eind van deze periode moet je dan een gezondheidsverklaring formulier aanvragen bij het CBR. Deze moet ondertekent worden door de specialist (in mijn geval de neurochirurg), dit zal de arts pas doen als hij vindt dat ik in staat ben om auto mag rijden. Bij mijn kon dit pas na 8 maanden, eerder was het echt niet verantwoordt.

Dit formulier moet dan terug naar het CBR, waar een keuringsarts het formulier beoordeeld en als deze arts alles goed vindt. Dan pas krijg je de papieren binnen om een nieuw rijbewijs aan te vragen bij de gemeente. Dat gaat natuurlijk weer geld kosten zoals gewoonlijk en het rijbewijs is maar 5 jaar geldig.

1.150 views