Weinig klachten bij bestraling

Inmiddels weeral 20 bestralingen gehad en tot zover nog niet te veel onaangename klachten. Geen uitval van zenuwen, hooguit een zenuw (nr. 5) die dit allemaal niet zo lekker vindt. Af en toe aangezichtspijnen (10sec) of spontaan kiespijn, dan lopen er weer spinnetjes over mijn gezicht of tintelingen. Maar als dit alles is, hoor je mij niet klagen.

De vermoeidheid daarintegen komt wel sterk naar de voorgrond, effe een paar boodschappen halen bij de AH en het zweet staat op m’n rug. Zelf even een douch nemen is al een uitdaging. Dat wil zeggen gewoon na het douchen eerst maar even zitten en een bakkie doen.

Tuinieren is ook zoiets, normaal krijg ik daar energie van maar nu moet ik toch echt na een uurtje stoppen en rusten. Nu is vermoeidheid niet geheel onbekend voor mij, in het eerste jaar na mijn operatie was dit nog vele malen erger. Ben inmiddels wel wat gewend en weet ook waar de grenzen liggen van mijn lichaam en ik weet dat ik daar echt niet overheen moet gaan anders hebben we weer de poppen aan het dansen. Want vermoeidheid heeft effect op alles, cognitie, tinnitus, heperacusis, balans, zien, horen. Dus ik kijk wel uit.

423 views