Bestraling klaar

Vandaag was het eindelijk dan zover de laatste bestraling van het traject 30 stuks in het totaal, tot nu toe zonder al te veel bijwerkingen afgezien van de moeheid. Niet moe van de bestraling, maar moe van de taxi ritten heen en terug. Dat zijn veel te veel prikkels waar ik zo slecht tegen kan. De bestraling stelde bij mij weinig voor, ik lag hoogstens 5 minuten op tafel en de wachtentijden waren minuten. Een hele fijne afdeling moet ik zeggen, een gesmeerde machine en vriendelijke verpleging. Mijn masker kon ik mee naar huis krijgen, dit natuurlijk gedaan nog meer items voor in het rariteitenkabinet.

Maar ja ben ik er nu, NEE. Want de acute bijwerking piek ligt tussen de twee tot drie weken na de bestraling. De werking van de bestraling kan nog wel een jaar duren, zelfs na een half jaar kunnen er nog spontaan klachten tevoorschijn komen. Maar de acute bijwerking piek is over een aantal weken, dus ik moet nog niet te vroeg juichen. Er kan nog van alles gebeuren, dit wordt ook bevestigd door de verpleging.

Over een aantal weken heb ik nog een controle moment bij de radiotherapeut en dan kijken we hoe alles ervoor staat (met bijwerkingen) en hoe ik mezelf voel. Ik moet dan ook langzaam weer aan mijn conditie gaan werken want die is nu 0. Over een half jaar krijg ik dan weer een controle MRI-scan, deze wordt dan beoordeeld door mijn Neurochirurg en dan zal het zorg pad (het protocol) bepaald worden. Hoogstwaarschijnlijk zal ik dan weer over een half jaar laten een controle scan krijgen om daarna over te gaan na een jaarlijkse scan.