Bijwerkingen van de bestraling

Het is inmiddels ruim een half jaar geleden dat ik bestraald ben aan mijn rest brughoek tumor. De late bijwerking zijn nu wel duidelijk, het is niet alleen de evenwichtsaandoening, maar ook cognitie (geheugen) is weer een stuk slechter. Dagelijks ook last van een zeurende aangezichtspijn, spierspasmes in het gezicht en dus weer een slechter functionerend linker bovenste ooglid. Blij dat ik inmiddels een goede scleralens heb, om dit laatste te ondersteunen om geen uitgedroogd oog te krijgen. Natuurlijk niet te vergeten dat mijn tinnitus en hyperacusis weer sterk op de voorgrond staat, dit gaat weer wel een paar jaartjes duren voordat het weer onder controle is. Ik ben inmiddels wel wat gewent en ga dus gewoon maar door hoe ik/we op dit moment leven (social distance ook gelijk corona proof).

Ondertussen weeral een gesprek gehad met mijn neurochirurg wanneer er weer een controle scan is omdat de klachten toch wel aan het ophopen zijn. Logisch gezien komt het allemaal van de bestraling, om dit met zekerheid te kunnen zeggen krijg ik in oktober nog een MRI-scan (standaardprocedure ½ jaar na de bestraling), met deze scan gaat de neurochirurg beoordelen of mijn klachten ook daadwerkelijk issues zijn door de bestraling. Hij vertelde ook wel dat dit nog wel een paar jaartjes in beslag zal nemen voordat het gaat stabiliseren, dit had de radiotherapeut ook al verteld. Dus mijn keuze om te stoppen met werken, was de juiste keuze.

1.118 views