Biofeedback test bij stress

Het is nu een kwestie van meten is weten, vandaar deze biofeedback test kijken hoe bepaalde lichaamssignalen reageren op stress. Hierbij moet je denken aan lichaamstemperatuur-, ademhaling-, hartslag verandering of zweten bij een bepaald mentale inspanning. De bedoeling van deze test is om het juiste zorgplan te maken en input voor de fysio en psycholoog. Zijn we het lichaam aan het uitputten of speelt er iets anders.

Hoe werkt het? Je wordt natuurlijk weer aangesloten op een computer met verschillende sensoren die fysieke functies in de gaten houden op veranderingen. Zelf een sensor om de vochtigheid van je huid te meten. Vervolgens verlaat de verpleegkundige de ruimte om een 0 meeting te kunnen doen, dus een basismeting als het lichaam “helemaal” ontspannen is. Vervolgens komt te verpleegkundige terug en krijg je allerlei taken om te doen. Bijvoorbeeld het alfabet van achter naar voor opnoemen (als dat lukt). Allemaal ongebruikelijke vragen die een stress moment kunnen veroorzaken in het lichaam.

De uitslag is duidelijk, bij het minste of geringste slaan de stoppen door in mijn lichaam. Daarom schik ik altijd ook zo bij onverwachte dingen, heel mijn lichaam staat in standje hoogste maatje van waakzaamheid en dat continu in plaats van een momentum wanneer er iets onverwachts gebeurt. Deze uitslag was te verwachten volgens de verpleegkundige door de situatie waar in ik nu zit. Ik kreeg het advies om Mindfulness te gaan doen door middel van de VGA Mindfulness app op mijn smartphone. De bedoeling hiervan is om het lichaam weer te leren hoe om te gaan met stress en die continue hoogspanning weg te halen uit het lichaam.

396 views