Cognitieve ergotherapie bij een brughoektumor

De basis van deze ergotherapie is het leren omgaan met de bestaande problemen en deze makkelijker maken (andere manier aanleren) om jezelf niet continu te laten ergeren om dingen die niet lukken. Dit is heel slecht voor je psychische gesteldheid. Het valt niet mee om bepaalde gewoontes af te leren en daarvoor in de plaats andere manieren aanleren. Dit is dus een hele lange adem hebben en ook zelf trucjes aanleren of ezelbruggetjes vinden. Als het kan hulptroepen aanspreken, maar ja de kennissenkring is al aardig uitgedund door de diverse beperkingen van mij. Een handje vol zijn overgebleven die wel snappen wat mijn beperkingen zijn.

Eén van de problemen is boodschappen doen. Ik kan natuurlijk altijd wel een boodschappenlijstje maken, maar dan train je niet je hersenen/geheugen. Dus heb ik voor mezelf bedacht, eerste 2 tot 3 boodschappen pakken die ik moet hebben en dan past de producten voor het avond eten. Deze specifieke producten die ik moet hebben zet ik ook de lege verpakking op de gootsteen, zodat mijn fotografische geheugen dit kan registreren. Dit deel van mijn geheugen doet het namelijk wel goed (kwam uit de NPO).  Dit vond de ergotherapeut een super oplossing, leren omgaan met het probleem.

Oké, het gaat nog wel eens mis als ik vlak voordat ik de supermarkt inga wordt aangesproken door een kennis hoe het allemaal gaat. Dan zijn ook gelijk deze twee producten weg uit het kortetermijngeheugen, dan maar alleen de boodschappen voor het avondeten. Blijven oefenen zal ik maar zeggen.

378 views