Cognitieve klachten verslechteren bij een NAH

In de afgelopen maanden hebben we gemerkt dat mijn cognitieve klachten aan het verslechteren zijn. Ik was al een beetje vergeetachtig maar het loopt nu de spuigaten uit, ik kan nu niet meer op bepaalde simpele Nederlandse woorden meer komen. Spontaan niet meer weten hoe ik ergens moet komen in de stad (of naar huis). Mijn dyslexie is ook weer helemaal terug (had ik redelijk onder controle) en ik heb nu ook het idee dat ik discalculatie heb. Wat is er toch allemaal aan de hand met mijn bovenkamer, ben ik aan het dementeren?

Via de huisarts toch maar eens een afspraak gemaakt bij de neuroloog, want er is iets aan de hand, maar wat? Zijn het symptomen die passen bij mijn NAH? Er was een afspraak gemaakt bij dezelfde Neuroloog als van het slaap onderzoek (heel fijn). Het hele vertaal uitgelegd aan de neuroloog, ze had gelijk wel de indrukt dat het te maken heeft met mijn NAH. Dementeren kon niet, maar zou wel de laatste MRI opvragen bij het EMC om mijn hersenen eens te bekijken. Ze wilde natuurlijk ook weten hoe het met mijn slaapapneu gaat, want hier kon het ook van komen.

Haar conclusie was om een afspraak te maken bij een medisch psycholoog voor een NPO (Neuro Psychologisch Onderzoek) om te kijken hoe alle basisfuncties werken in de hersenen. Dit is overigens ook de test voor mensen met verdenkingen van dementie, hiermee kunnen ze de vorm van dementie bepalen. We gaan het meemaken.

468 views