Slaapapneu monitor

Zelf je slaapapneu controleren door middel van een pulse oximeter van het merk contec, dat is handig, zelf de vinger aan de pols houden. Als mijn verteld wordt om zelf de AHI in de gaten te houden ga ik natuurlijk gelijk zoeken wat een handig apparaatje is. Deze had ik snel gevonden in de vorm van een polshorloge die je in de nacht omdoet en je zuurstof saturatie registert door de nacht heen inclusief je hartslag. Er is ook nog windows software erbij om vervolgens deze data uit te lezen en een mooi rapport ervan maakt. Deze kun je dus gewoon bestellen via Bol.com ook lekker makkelijk.

Je moet dan natuurlijk wel even jezelf verdiepen wat er allemaal op het rapport staat en wat het dan allemaal betekent. Een beetje kennis van slaap apneu is ook wel handig om te weten, zodat je actie kan ondernemen zodra de cijfers geen goed beeld geven (een hoge AHI). Ik zelf had ook bedacht dat het wel handig is om het kabeltje naar de sensor in de nacht vast te plakken met chirurgen tape. Om de paar maanden draag ik deze oximeter om mijn AHI in de gaten te houden (varieert tussen de 10 en 20 op dit moment in 2020).

485 views