Droog oog bij een brughoektumor

Nog even snel voor de kerstdagen langs bij de oogarts voor de controle van m’n linkeroog. Gelukkig had m’n vriend vrij met deze dagen, dus konden we samen naar Rotterdam. Ik had gelukkig al gemerkt dat ik meer zicht ging terugkrijgen, door de oogzalf en de horlogeglas pleisters. Wat nog niet werkte was mijn linker bovenste ooglid.

De oogarts was ook zeer tevreden over het herstel van de uitdroging. Ik was er nog niet, maar ging de goede kant op. Het leek er ook op dat er geen permanente schade was, ook wel zo fijn. Het ooglid is een ander verhaal, dat zal de komende maanden moeten gaan blijken of deze weer een beetje wil gaan werken of dat deze niet meer gaat werken.

Het belangrijkste is dat het hoornvlies niet permanent beschadigd is. Want dan hebben we een groter probleem. Ik weet uit mijn ervaring met een ander oogletsel wat ik in het verleden heb gehad, een oog hersteld maar je moet een lange adem hebben. Het kan wel eens een jaar duren voordat alles weer oké is.

485 views