Controle slaapapneu MRA-beugel

Het is weeral ruim een jaar geleden dat ik een controle heb gehad voor mijn slaapapneu, hoe functioneert mij MRA-beugel. Als je het aan mij vraagt gaat het vooruit, ik voel mezelf niet meer zo een zak zand in de ochtend en ik heb overdag meer energie. Maar de getallen uit het onderzoek kunnen natuurlijk een ander beeld schetsen. Het voordeel van dit slaaponderzoek is, je kunt gewoon in je eigen bed slapen. Het “nadeel” is dat je eind van de dag naar het ziekenhuis moet (deels in je slaap outfit) zodat ze alle kabels kunnen vast gemaakt kunnen worden. Dus als je naar huis gaat zie je er niet uit met al die kabels, maar ja het is voor een goed doel. Een grote zonnebril op en naar huis.

Ook al kun je in je eigen bed slapen, met al die kabels aan je lichaam slaapt het niet echt comfortabel. Aan het apparaat hoefde ik niets te doen, hij ging om 10:00 starten met opnemen tot de volgende ochtend 7:00uur. Op een formulier moest ik opgeven wanneer ik echt fysiek naar bed was gegaan en hoe laat ik eruit was. Daarnaast wilde ze natuurlijk weten welke medicatie ik slikte en de MRA-beugel droeg. Ik mocht alles zelf losmaken de volgende ochtend en in de bijbehorende tas afgeven in het ziekenhuis zodat ze alles konen gaan uitlezen.

Uitslag onderzoek.

De uitslag van dit onderzoek werd besproken met de KNO-arts. De cijfers lieten een verslechtering zien, maar de praktijk was toch anders. Ik voel mezelf toch echt wel beter. Ik hoef nog niet aan de cpap, zodra ik het gevoel heb dat het slechter gaat moet ik aan de bel trekken. Voorlopig de MRA blijven gebruiken eventueel samen met de tandarts de beugel verder afstellen.

382 views