De MRI scan

Als derde en laatste stap vandaag is een MRI-scan, het aantal van deze scans kan ik inmiddels niet meer op 1 hand tellen. Normaal gezien moet je een half uur voor de afspraak op de afdeling zijn, zodat men een infuus kan zetten. Bij mij is dat dus niet meer nodig, hij zit reeds. Het is ook belangrijk dat je de vragenlijst invult, ik vraag er altijd naar bij de balie want ik heb toch wel wat metaal in mijn schedel en dat willen ze altijd weten. Je ligt in een grote magneet, dus metaal en deze magneet gaan niet samen.

Tip: Ik trek altijd kleding aan (Jogger en t-shirt) waar geen metaal aanzit, want dan kun je de kleding gewoon aanhouden.  De eerste keer had ik dat niet in de gaten en kun je in de onderkleding in dat ding, 30 minuten kou leiden. Dat doen we dus niet meer.

Zodra je aan de beurt ben krijg je eerst weer contrastvloeistof ingespoten en daarna ga je weer op de tafel liggen. De oordoppen in en je hoofd met zemen vast leggen in het hoofd frame. Dit is niet het masker, maar gewoon een frame wat vastgeklikt kan worden op de tafel. Ook weer als doel dat het hoofd niet kan bewegen tijdens de scan. Vervolgens word je in de scanner geschoven en gaat de scan starten. In mijn gevalt duur dat ongeveer 20 minuten. Het scannen maakt een mega hels kabaal, zelf met de oordoppen in kun je het goed horen maar het is verdraagzaam.

641 views