Diagnose NAH

De afgelopen periode heb ik regelmatig een bezoek gedaan aan de medisch psycholoog, omdat op vele vlakken zowel metaal als fysiek achteruit is. Aan de hand van de biofeedback test was duidelijk dat mijn lichaam in stress modus staat en daar moet ik zo snel mogelijk als het kan uitkomen. Want er is nu een ander probleem sterk omhoog aan het komen, cognitie gaat mega achteruit. Ik heb bijna het gevoel dat ik aan het dementeren ben, vergeet alles, kan niet meer op bepaalde woorden komen, heb moeite met planning (tijden koken bijvoorbeeld). Soms gebeurt het zelf dat ik volledig mijn oriëntatie kwijtraak. Dit is allemaal overduidelijk de gevolgen van mijn NAH waar volgens de medisch psycholoog en de revalidatiearts had deze term ook al laten vallen.

Met andere woorden ik moet echt rustig aan doen, nu doe ik al bijna niets meer ten opzichte van voor de operatie. Dat wil zeggen, mijn/ons sociaal leven komt nu helemaal tot een stop. Mijn vriend en ik hebben gezegd dat mijn gezondheid nu belangrijk is, dus we zetten alles on hold en gaan zoeken naar dingen die mij ontspanning geven. Helaas snappen heel veel vrienden dit niet, erg jammer want we hebben van verschillende vrienden afscheid genomen omdat ze zich niet kunnen voorstellen dat iemand niet meer even behoefd heeft aan sociale contact en in een volledige rustig omgeving moet zijn.

Men snap niet dat ik niet meer tegen prikkels van buitenaf tegen kan. Veel mensen en te veel geluid om me heen, trekt mijn accu leeg (binnen 15 minuten). Hierdoor heb ik dan weer weken last en lig dan hoofdzakelijk hele dagen op bed. Dit is heel slecht voor de psychische gesteldheid, zelfmoord is regelmatig door mijn hoofd gegaan. Om dit te voorkomen heb ik een oude hobby weer opgestart voor ontspanning, volièrevogels kweken. We hebben een mooi kooi gekocht met een aantal koppels erin en een stoel erbij om te vogels te observeren.

540 views