Diverse Slaaponderzoeken

Je zou denken 8 jaar van de operatie moet alles beter gaan, nou het meeste wel maar goed slaap helaas vandaar weer diverse slaaponderzoeken. Met als gevolg dat mijn energielevel weer minimaal is. Inmiddels het eerste onderzoek gehad, een PG (PolyGrafie). Dit is een slaaponderzoek waar je met een kastje thuis moet slapen, dit in combinatie met een aantal monitor elektrodes op borst, benen en een slangetje in je neus. Dit houdt bij onder andere hartslag, ademhaling, snurken, ligpositie en been bewegingen. Hier kwam niet zoveel uit, alleen dat de ademhaling stops waren verbeterd (die nacht).

Ondertussen was ik ook al even bij de huisarts geweest, want het slaapprobleem zit hoofdzakelijk (naar mijn inziens) in het doorslapen. Elk uur wakker worden, elke nacht gaat vermoeidheid veroorzaken. Dat was gelukkig de conclusie van de huisarts ook, dus die schreef Mirtazapine voor een medicatie wat eigenlijk gemaakt is als antidepressieve, maar daar doet het weinig voor. Maar het zorgt er wel voor om beter in te slapen en door te slapen. En dat doet het ook, maar ik heb nog steeds een gebrek aan energie, wel wat meer als zonder deze medicatie.

Inmiddels ook via een KNO- en Longarts bij een neuroloog beland. Aangezien een PG maar een beperkt aantal gegevens verzameld, adviseert zij om een PSG (PolySomnoGrafie)af te nemen en bloedonderzoek. Bij deze PSG is het ook weer met een kastje slapen, maar nu ook met elektrodes op je hoofd om de hersengolven te bekijken. Want er zijn een aantal aanwijzingen naar RLS (Restless Leg Syndrome), we wachten het maar weer af.

144 views