Echocardiografie

Vandaag de eerste fase van het hartonderzoek, een echo van het hart zelf en ook de belangrijkste slagaders long en hals. Nu stelt een echo niet zoveel ze kijken met een echoapparaat door de huid (met wat gel) naar de 4 hartkamers en de diverse hartkleppen. Je kunt duidelijk de hartkleppen zien werken en het zuurstofrijk bloed stromen. Ook kijken ze naar de aorta, kijken of er geen verstoppingen zijn of een aneurysma (verzwakking in de ader). Ook kijken naar een belangrijke halsslagader die de hersenen van zuurstofrijk bloed moet voorzien.

Al pratende met de verpleegkundige die mij nog kent van de groepslessen die ik heb gegeven. Wij beiden konden niet geloven dat er iets met mijn hart of aderen zou zijn. Het enigste wat ze kon zie, dat mijn rechter boezem (hartkamer) vergroot was. Logisch, dit hebben alle groepsles instucteurs. Met andere woorden het hart is prima in orde en door deze vergrote rechter boezem heb ik hooguit een wat tragere hartslag als de gemiddelde persoon. Binnen een half uur stond ik weer buiten, ik verwacht ook niet dat er iets uit deze onderzoeken komt.

517 views