Bijwerkingen bestraling

Gelijk vanaf de eerste bestraling kwamen er twee bijwerkingen om de hoek kijken. Of dit bij iedereen zo zal zijn weet ik niet, in ieder geval mijn ogen zijn kruk droog en ook mijn neusslijmvlies.

Nu is dit voor mij niet geheel onbekend, m’n linkeroog was al droog maar mijn rechteroog gaat nu ook gezellig meedoen. Gelukkig heb ik reeds een groot assortiment met duratears oogdruppels, visidic/hylan ooggel en duratears oogzalf in huis dus dan maar vaker druppelen. Wat ook het advies was van de oogarts.

Droog neusslijmvlies is voor mij ook niet geheel onbekend. Na mijn neusoperatie in 2017 was dit hetzelfde probleem, dus maar weer starten met de Nisita neuszalf (zonder recept te verkrijgen).

Het zijn tot nu toe allemaal kleine maar irritante bijwerkingen. Inmiddels heb ik 9 bestralingen gehad en nu langzaamaan komen er ook andere grotere bijwerkingen tevoorschijn. De moeheid gaat zijn intrede doen, dus m’n dagelijkste activiteiten moeten omlaag. Ook omdat de hoofdpijn/volgevoel in het hoofd ook tevoorschijn aan het komen zijn. De oorzaak kan zijn dat er te veel hersenvocht wordt aangemaakt, zodra er misselijkheid (had ik tot nu toe 1 dag) moet ik gelijk (ook in het weekend) aan de bel trekken om hiertegen medicatie te gaan opstarten (dexamethason).

635 views