Eerste MRI-scan na een Brughoektumor operatie

Inmiddels ruim drie maanden na mijn brughoektumor operatie keer ik de eerste MRI-scan, controle hoe de resttumor ervoor stond en hoe de schade in de hersenstam en kleine hersenen eruitzag. Dit is best wel spannend, hoe groot is de resttumor eigenlijk en wat kunnen ze nog meer zien. We proberen positief te zijn, maar er kan altijd wel een bijwerking van de operatie tevoorschijn komen. Aangezien ik er al ruim voldoende heb, zou het fijn zijn om niet nog meer shit over mezelf heen te krijgen.

Vandaag was dan de MRI-scan en een week later krijgen we dan de uitslag te horen van de neurochirurg. Gelukkig was de uitslag goed, de resttumor zag eruit zoals het hoorde (toch nog wel 18x9mm) en er was wel een behoorlijk aan kleuring (schade vorming) aan zowel de hersenstam als aan de kleine hersenen. De tijd zal het leren of deze schade langzaam hersteld of wordt overgenomen door andere delen in de kleine hersenen. We bedoelen hier dan de fijn motorische functies en klacht wat weg gevallen zijn in het linkerdeel van mijn lichaam.

De volgende MRI-scan zou over een half jaar weer gaan plaats vinden en als dan alles nog steeds oké is gaat men over tot een jaarlijkse scan, we gaan het zien.

470 views