De cognitieve piramide

Na bijna 4 maanden cognitieve ergotherapie te hebben gevolgd zijn we samen tot de conclusie gekomen meer krijgen we niet voor elkaar. Ik heb een hele hoop bijgeleerd en kan zelfstandig alle aangeleerde dingen in de praktijk gaat toepassen. Hetzelfde als autorijden, het leren autorijden start pas na je behaalde examen. Dan pas ga je alles toepassen wat er geleerd is de afgelopen periode, dit is dus ook het geval bij de tips en tricks van deze ergo therapie. Ik zal altijd wel tegen dingen aanlopen die ander gaan dan anders, dan leer ik mar weer een nieuw trucje om daar mee om te gaat.

Het belangrijkste is wel het accepteren van de dingen die niet meer gaan zoals vroeg. Ik moet echt wel leren omgaan met Peter versie 2.0. Of andere mensen dit ook kunnen is de vraag. M’n vriend kan het gelukkig wel, we hebben behoorlijk ons leven aangepast aan mijn issues. Niet meer naar zon vakanties of steden trips, tuin vakanties in het voor en najaar wanneer de temperatuur zo rond de 25 graden zit. Dan voel ik mezelf comfortabel en kan ik het volhouden op mijn tempo. We blijven gewoon dingen doen waar wijzelf energie van krijgen en laten ons niet opdringen wat andere mensen willen. In ieder geval vandaag afscheid genomen van de ergotherapeut en ze bedankt voor de ondersteuning in de afgelopen periode. Ik heb veel geleerd.

616 views