Behandeling Tinnitus en Hyperacusis

Na een aantal maanden de therapie voor Tinnitus en Hyperacusis gevolgd te hebben ben ik hiermee gestopt. De psycholoog en ik hadden beiden de indruk dat de inspanning om elke twee weken een uur in de auto te zitten (heen en terug), dat dit niet ten goede kwam aan de behandeling. Ook komen er steeds meer cognitieve klachten tevoorschijn die ook een negatief effect hebben op de behandeling. Dus hebben we samen besloten om het traject vroegtijdig te stoppen. Ik kan zelfstandig verder met de handvatten die ik meegekregen heb.

Het stuk traject wat ik de afgelopen maanden heb gevolgd is niet voor niets geweest. Ik heb wel geleerd hoe het mechanische werkt van T en H , de invloeden die effect hebben op tinnitus en hyperacusis. Met andere woorden voorkomen zoveel mogelijk stress en zorg voor voldoende rust. Probeer te onderzoeken wanneer het erger wordt en wat de manieren zijn om het tot rust te brengen (bijvoorbeeld mindfulness). Ook is het een kwestie van het niet opzoek van omgevingen met veel geluid en als je geen optie hebt in hoge uitzondering oordoppen gebruiken als geluidsfilter.

352 views