elektrische coagulatie traanpunt

Wat is een elektrische coagulatie traanpunt? Simpelweg het dicht branden van een traanpunt (afvoerpunt traanvocht in een ooglid). Aangezien dat de laatste 2 punctum plugs eruit zijn gekomen is besloten om het traanpunt in mijn linker onderste ooglid dicht te branden. Dit omdat de kans dat de traanvocht klier weer gaat werken inmiddels 0% is.

Een paar werken geleden was het dan eindelijk zover, de afspraak voor deze poliklinische “ingreep”. Ik vond het fijn het gedaan werd door dezelfde arts, die het goud stuk in m’n ooglid had geplaatst en later ook weer verwijderd. Eerst natuurlijk een druppel verdovingsvloeistof in m’n oog en dan nog een paar prikken in m’n ooglid met verdovingsvloeistof, deze laatste waren geen pretje. Maar ja het is voor een goed doel.

De ingreep duurde eigenlijk maar een paar minuten, het zou gelukkig geen blauwoog veroorzaken (wat wel gebeurd was met het goudstukje). Even een paar dagen voorzichtig doen met wassen en over 6 weken een telefonische afspraak over hou het gaat. Door deze “ingreep” zijn de Hylan oogdruppels veel efficiënter, het loopt niet meer zo makkelijk weg richting de neus. Dus hoef ik per dag minder te druppelen, ik ben blij met deze actie.

154 views