Energiebalans bij een NAH

Wat blijft het toch moeilijk om de juiste energiebalans te vinden om zowel fysiek als mentaal niet te veel van het lichaam te vragen bij een NAH. Er zijn altijd weer die situaties dat je door moet gaan in plaats van rust nemen. En ja in zo een situatie kom je jezelf weer tegen, in mijn geval een vorm van totale uitputting, m’n tinnitus en hyperacusis weer maximaal, misselijk door de chronische evenwichtsstoornis. Dus ja dan gaat de stemming weer omlaag. Om dan weer de energie op pijl te krijgen is dan best wel een uitdaging als je brein alleen maar aan het doordraaien is van de stress.

Ik de afgelopen 6 jaar heb ik wel een paar manieren gevonden om m’n brein even “rust” te geven. Ervoor zorgen dat het brein even iets anders te laten doen in de vorm van o.a. tuinieren of voor mij is genealogie ook wel een goede afleiding. Even de hersenen aan andere dingen laten werken dan alleen naar die stress. Als ik merk dat mijn evenwichtsorgaan problemen geeft (in de vorm van misselijkheid), dan is de beste manier even een uurtje op de bank liggen om het gehele lichaam rust te geven. Voor de tinnitus en hyperacusis te laten minderen is er voor mij maar één oplossing, in onze stilte kamer (meditatie ruimte) even een uurtje geen geluid oftewel even geen prikkels.

Maar het blijft een uitdaging om de juiste verhouding te vinden tussen inspanning en ontspanning. Want ja ik kan zelf wel mijn rust zoeken, toch zijn er altijd weer dingen die ervoor zorgen dat m’n rust weer flink verstoord wordt. Want ja zo zit het leven helaas in elkaar en als je gezond bent is het allemaal geen probleem maar met een hersenletsel is dat altijd weer een hele grote uitdaging.

544 views