MRI controle na bestraling tumor

De extra MRI-scan zit er inmiddels op om te controleren op de tumor niet extreem opgezwollen is als late bijwerking van de bestraling. Dit is dus niet het geval in eerste opzicht aldus de KNO-arts, maar de scan is nog niet beoordeeld door een radioloog. Het probleem bij MRI-scans van het hoofd, je ligt nooit op precies dezelfde manier erin. Dus er moet een computerprogramma op los gelaten worden om van alle 2D plaatjes een 3D plaatje te maken. Dit moet is ook met de vorige MRI-scan gedaan worden, dan pas kan de radioloog zeggen er is wel of geen zwelling.

Hoe dan ook zwelling of geen zwelling ik boek gelukkig weer progressie, de misselijkheid blijft achterwegen dus mijn energiehuishouding gaat ook weer vooruit. Nu heb ik nog wel de uitdaging dat mijn balans weer een stuk slechter is, dus daar moet weer een gewerkt worden. De KNO-arts heeft het weer over vestibulaire revalidatie, dit heb ik al een keer gehad. Ik verwacht dat ik binnenkort een oproep ga krijgen om met deze therapie te starten. De basis ken ik al dat ik wel een voordeel, ik hoop dan ook maar een kleine periode dit te volgen. Want elke week zelfstandig naar Rotterdam met de auto is ook geen pretje, kijken of ik nog iets kan regelen met de zorg taxi.

460 views