MRA-beugel tbv slaapapneu

Ruim een jaar draag ik nu mijn MRA-beugel voor mijn slaapapneu, het lijkt erop dat ik er baat bij heb. De KNO-arts is natuurlijk ook erg geïnteresseerd hoe de werking is van de beugel. Uitgaande van het slaaponderzoek wat laatst is geweest en ook mijn eigen bevindingen. Al liet het onderzoek een verslechtering zien in de AHI, toch heb ik zelf het gevoel dat ik minder moe uit bed kom en overdag meer energie heb om dingen te doen. Dit laatste is wel heel erg belangrijk vindt de KNO-arts en ze is er ook overtuigt dat de neusoperatie van afgelopen jaar een positief effect heeft gehad in mijn apneu en algemene ademhaling.

Ook al waren de cijfers slechter, toch gaan we door met de beugel want ik kan hem nog ruim voldoende bijstellen (er is ruimte genoeg in mijn kaken). Ook zijn mijn klinische klachten minder dus ik hoef nog niet aan een CPAP om de centrale slaapapneus op te lossen. Wel kreeg ik een duidelijke boodschap mee; in geval van klinische verslechtering gelijk melden bij haar en zo nu en dan zelf mijn apneus controleren. Of in samenwerking met de tandarts dit controleren. Ik dus gelijk maar eens zoeken of er apparaatjes zijn die ik zelf kan aanschaffen om de AHI (Apneu Index) te controleren.

387 views