Fysiotherapie gaat achteruit

We hadden het al een paar weken in de gaten, de fysiotherapie gaat achteruit in plaats van vooruit. De specialisten denken dat ik mijn lichaam overbelast, maar ikzelf denk dat het de slaapapneu is. Maar ja, ik trek natuurlijk aan het kortste eind als patiƫnt. Dit zal altijd wel een issue blijven vrees ik, want de specialisten denken het natuurlijk altijd beter te weten.

Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt, de komende periode staat vol met afspraken bij diverse disciplines. Volgende week zit ik bij de medisch psycholoog, de week erop bij de KNO-arts en weer een paar dagen daarna staat de rust ECG in de planning voor de pijn op mijn borst. Dit allemaal gelukkig in het streekziekenhuis, want van het EMC hoor je maar weinig.

De fysiotherapeut en ik hebben wel besloten om van tweemaal per week naar eenmaal per week fysio te gaan. De therapie moet wel effectief genoeg blijven anders is het zonde van de tijd. Er gaan gelukkig wel dingen goed, de motorische functies in mijn linkerarm zijn aan het bijtrekken. De balans is nog niet alles naar er zit wel wat progressie is, al is het niet veel. We vragen ons wel af hoelang ik dit nog ga volhouden, de accu zal op een gegeven moment op zijn. Uiteindelijk met ik eind mei-2016 helemaal gestopt met deze fysiotherapie puur omdat mijn lichaam niet meer wilde meewerken, mijn accu zowel fysiek als mentaal was leeg.

410 views