Gehoortoestellen test

Hoe vind je in de wereld van gehoortoestellen de juist die het beste aansluit bij de gehoorproblemen die ik hebt. Dat is best wel een uitdaging want ik ben éénzijdig doof, aan die zijde heb ik ook nog tinnitus. Bij het werkende oor zijn de hoge tonen een stuk weggevallen (leeftijd zegt de KNO-art) en dit deel van mijn gehoor (audiologisch centrum in de hersenen) heeft last van hyperacusis. Dit alles te samen, komt er meer geluid op rechts binnen dan gaat de tinnitus erger worden naarmate en meer Db binnenkomen. Zo mega irritant!! Probeer dan maar eens de juist hoortoestellen te vinden.

Ik heb inmiddels 5 jaar ervaring met zo een Cros hoortoestel, dus ik weet wat ik kan verwachten of betergezegd wat ik niet kan verwachten (nog belangrijker). Er gaat niets boven je eigen oren, maar verwacht niet met gehoortoestellen dat je dan alles weer hoort zoals vroeger.

Het grote pluspunt van dit toestel is dat er geen ruis tevoorschijn komt als je de cros inzet, dit is wel het geval bij mijn huidige Widex Cros. Deze Cros B werd geadviseerd door mijn master audioloog uit het EMC, dus de gehoorfunctie in dit toestel past goed bij mijn aandoeningen. Ze stellen zich automatisch in aan de hand van de omgeving waar je bevind. Dus de komende maanden testen, maar ondertussen heeft de audicien nog een ander toestel besteld om ook te gaan testen. En toestel wat hij adviseert met mijn issues, over twee weken komen die binnen en dan kan ik gelijk m’n huidige ervaringen doornemen van dit set.

1.136 views