Advance hoortoestel test

Specsavers is al jaren actief in het uitbrengen van een huismerk hoortoestellen, dit is de Advance. Technische gezien is deze versie uit 2020 een siemens toestel. Ook hebben ze een app hiervoor ontwikkeld (Smart Direct), deze heb ik geïnstalleerd op mij smartphone (Apple). De eerste indruk van de cross werking is goed, ik heb wel de default volume instelling omlaag laten zetten door de audicien vanwege mijn hyperacusis en tinnitus. Het handige vind ik de app, zodat je zelf o.a. even de cross wat harder kan zetten in situaties waar dit nodig is (vb als bijrijder in een auto). Ook heeft dit toestel intelligentie dat als er wind is, deze een stukje wordt weg gedrukt naar de achtergrond. En nog een voordeel, ze zijn oplaadbaar via USB ik ben wel klaar met die kleine batterijtjes en daarom ook beter voor het milieu.

Ook het draagcomfort vind ik prettig, dit is ook wel fijn omdat ik ook een bril draag en op dit moment met de mondkapjes plicht. Er zijn mogelijkheden om de richting waarneming aan te passen, dat wil zeggen meer focus aan de voorzijde en minder aan de achterzijde. Via de app heb je dus meer inzicht, zodat je zelf kan instellen wat het fijnst aanhoort.

Over een week heb ik nog een telefonische afspraak met de audicien van Specsavers om de afgelopen week door te nemen en indien nodig nog een fysieke afspraak te maken om nog een aantal aanpassingen te doen indien nodig. Eind maart heb ik dan weer een afspraak met mij master audioloog uit het EMC om de fijn afstelling te doen. Want met 4 gehoorafwijkingen, éénzijdig doof, tinnitus aan die zijde, hoge tonen verslechtering in m’n goede oor en hyperacusis aan deze zijde. Dus een juiste afstelling is des te belangrijker.

1.807 views