Gevolgen Meniere Aanval

Na de aanval was mijn gehoor, evenwicht en prikkels verwerking een stuk slechter. Na overleg met mijn KNO-arts een gehoor test gedaan (één maand later) om te kijken of het gehoor is hersteld, dit kon namelijk voorkomen. Gelukkig was dat het geval, er was nog een kleine achteruitgang te zien in de test maar dit was nog niet verontrustend. Ik kon hooguit mijn gehoortoestellen laten aanpassen, dit kan ik gelukkig zelf met de app die gekoppeld is met mijn gehoorapparaten.

Mijn evenwicht is een ander verhaal, deze is ook weer een stuk slechter en na ruim twee maanden na de aanval nog steeds slecht. Uit ervaring weet ik dat dit maanden kan duren voordat het lichaam weer is ingesteld. Dat wil zeggen weer even oppassen met diverse activiteiten en als het lichaam aangeeft dat de energie op is stoppen en rusten, want een evenwichtsorgaan missen en een verstoring op het andere orgaan kost mega veel energie.

Ondertussen bemerk ik ook dat te veel prikkels ook weer extra invloed heeft op mijn energielevel, ook nog een gevolg van de aanval wat ook weer een effect geeft op de cognitieve functies. Dat wil zeggen mijn geheugen is ook weer een stuk slechter, dus ja er hoeft maar iets te gebeuren en heel mijn lichaam is weer van slag. Zo zal het wel blijven vrees ik.

374 views