Goudstukje implantaat in ooglid bij een aangezichtsverlamming

Ondertussen heb ik nu een half jaar een goudstukje in mijn linker bovenste ooglid dit om mijn ooglid dicht te krijgen. Het werkt perfect, doordat nu mijn ooglid helemaal dicht gaat droogt mijn oogbol minder snel uit. Want de traanvochtklier werkt nog steeds niet. Alleen door het warme weer in de zomer van 2016 zit er continu veel vocht rond het goudstukje. Hierdoor is het gewicht in mijn ooglid te groot, dus staat mijn oog continu half dicht. Dit probleem maar eens voorgelegd aan mijn oogarts.

Zij vond ook dat het goudstukje nu aan het tegenwerken was en dat er inderdaad veel vocht errond zit. Wat we wel konden concluderen dat de beschadiging aan de aangezichtszenuw toch wel aan het herstellen was. Want het leek erop dat ik mijn ooglid inmiddels zelfstandig kon sluiten en dat het knipper reflex ook goed was. De conclusie van de oogarts was dus dat het gewichtje eruit kon, ik zou wel er goed moeten opletten dat ik voldoende kunsttranen zou gebruiken omdat het knipper frequentie hoogstwaarschijnlijk niet helemaal optimaal zou zijn.

Vandaag was de afspraak om het gewichtje er weer uit te halen, dit werd poliklinisch gedaan. De ingreep stelde weinig voor, eerste werd het ooglid verdooft oké dit zijn niet de fijnste prikken. Zodra de verdoving zijn werk heeft gedaan word je bedekt (alleen je hoofd) met een chirurgen groene doek. Vervolgens maken ze een kleine snede ter hoogte van het gewichtje en snijden het gevormde bindweefsel los rond het goudstukje. Halen het stukje eruit en wordt de kleine snede dicht gemaakt met een paar hechtingen en klaar. Het goudstukje kreeg ik mee naar huis als souvenir.

437 views