Groei resttumor van de Brughoektumor

Vandaag zaten we bij de neurochirurg om te horen dat de resttumor aan het groeien is en inmiddels weeral 12x22mm groot is. Deze was na de operatie in 2015 9x18mm, dus hij is naar alle kanten weer langzaam aan het groeien. Dus we hebben gelijk de keuze gemaakt om een bestralingstraject in te gaan. Nog een operatie heeft geen nut, want de aangezichtszenuw zit in de resttumor.

In 2015 werd er nog verteld dat er 10% kans was, dat de resttumor zou gaan groeien. Helaas zit ik dus (en vele andere lotgenoten) bij dit percentage. Als je natuurlijk ga nadenken dat de tumor al jaren rond de aangezichtszenuw was gegroeid, dan is het vrij logische dat de tumor ook hier een voedingsbron heeft gevonden.

Binnen 5 dagen hadden we een afspraak bij de radiotherapeut. Natuurlijk had ik mezelf al ingelezen welke radiotherapeuten actief zijn in het EMC en natuurlijk reeds een vraag gesteld in de BHT facebook groep. Met andere woorden, ik kon gelijk aangeven bij welke therapeut we wilden. Ik laat de keuze van een therapeut niet meer aan een ziekenhuis over, ik bepaal zelf bij wie ik wil.

(de foto bij dit bericht is niet van mezelf, de mijne is de helft zo klein)

533 views