Slaapapneu na een BHT operatie

De verdenking van slaapapneu, wordt nu ook ondersteund door de revalidatiearts en de fysiotherapeut, dus vandaag maar eens lang bij een KNO-arts in het streekziekenhuis. Helaas weer een andere arts als die mij BHT had gevonden, zo gaat dat helaas tegenwoordig nooit bij dezelfde arts. Maar weer het hele verhaal ophoesten van de laatste maanden en hem verwijzen naar de rapportage van de revalidatiearts en de fysiotherapeut.

Moeheid is wat de klok luid, in de ochtend opstaan met het gevoel van ik wil weer naar bed. Niet uitgerust zijn, de fysio gaat ook steeds slechter. IK wil toch wel eens een onderzoek naar mijn verdenking van slaapapneu, want mijn vriend had ook het idee had mijn ademhaling in de nacht heel oppervlakkig was en soms ook een hele tijd stopte.

Met al deze input had de arts ook wel zoiets, dat klinkt inderdaad op een slaap apneu. Hij vertelde dat er een wachttijd is van 3 maanden op een slaap onderzoek. Daar word ik niet blij van, maar ga maar inplannen ik moet toch iets.

Thuis maar weer eens achter Google, waar kan ik nog meer een slaap onderzoek doen. Onafhankelijk van een ziekenhuis, ik kwam al snel bij een slaap instituut hier in Brabant. Snel bellen voor een afspraak, het kon binnen een aantal weken en de verpleegkundige kwam aan huis om de slaap monitor aan te sluiten. Dat is handig dacht ik.  Achteraf gezien was het slimmer geweest om gewoon het onderzoek af te wachten vanuit het ziekenhuis. Een slaap onderzoek niet vanuit het ziekenhuis wordt toch altijd als onbetrouwbaar gezien.

407 views