Herstel fijn motorische functies

De afgelopen maand heb ik steeds meer het idee dat de fijn motorische functies in mijn linkerhand en arm aan het verbeteren zijn. Dit is natuurlijk heel fijn, ruim 4 jaar na de schade had ik het eigenlijk niet meer verwacht. Ik kan nu weer een grote mok thee van punt a naar punt b brengen zonder dat ik heel de afstand knoei en geen controle heb wat voor bewegingen de mok maakt.

Ook heb ik niet meer het verschijnsel dat mij linkerarm spontaan en onaangekondigd een beweging maakt. Dit gebeurde altijd met een schaaltje met iets erin, wat dan weer spontaan leeg was. Dus de aansturing van de linkerhand en arm is toch echt wel verbeterd en waar het hem in zit, geen idee misschien zenuw herstel of herstel van functies in de kleine hersenen. Hoe dan ook toch weer een stapje in de goede richting.

Zouden we dan eindelijk weer een beetje in de opbouwfase terechtkomen? Ik had dit verschijnsel besproken met de radiotherapeut, zij kon niets bedenken dat het een bijeffect was van de bestraling. Hoe dan ook, het is fijn om weer meer controle te hebben over ledematen. Want een motorisch gestoorde hand is niet handig, fatsoenlijk met mes en vork eten was al een uitdaging. Ik zou zeggen op naar nog meer herstel.

476 views