Intake afspraak anesthesiologie

En nog meer enveloppen vanuit het EMC. De eerste volgende afspraak van de intake bij afdeling anesthesiologie en bloedprikken, gelukkig beiden op dezelfde dag. Uit de brief konden we herleiden dat het hier gaat om een klein lichamelijk onderzoek zoals gewicht, lengte, bloeddruk en een hele hoop vragen. Samen met m’n vriend die kan op en alles aanhoren en ondergaan.

Men ging ook uitleggen hoe de dag van de operatie eruit kwam te zien en wat ik ervan kon verwachten. Het bekende mondkapje, narcosemiddel toediening, aftellen 3,2,1 en lekker slapen. Er werd ook verteld dat ik na de operatie eerste naar de uitslaapkamer zou gaan en daarna naar de IC of naar de PACU, twee afdeling met (IC) hoge en (PACU) middelhoge bewaking. Dan krijg je natuurlijk ook de vraag of je bloedtransfusie wil, Ja natuurlijk. Dit is voor als je tijdens de operatie bloed moet hebben, wel erg handig denk ik. Als laatste de vraag wil je gereanimeerd worden, dit lijk mij ook wel handig anders is de operatie voor niets.

We kregen ook nog een recept mee voor dexamethason, dit is een middel om vocht (oedeem) productie te bestrijden tijdens de operatie. Er stond een strak schema op wanneer ik moest start, de eind datum werd bepaald bij het ontslag vanuit het ziekenhuis na de operatie.

Ook werd tegen mijn vriend verteld dat de operatie toch wel zo een 10uur kon duren (werd uiteindelijk 12uur), dat hij ervoor moest zorgen om in die periode voor wat afleiding moest zorgen. Lang wachten tijdens een operatie is zenuwslopend.

Als tweede afspraak van deze dag, was langs de prik poli om diverse buisjes met bloed af te nemen. Een belangrijk item wat ze hier mee doen is de bloedgroep bepalen en een algemeen bloedbeeld te bepalen zoals suiker en cholesterol.

441 views