revalidatie bij een brughoektumor

Het was weeral een paar maanden geleden dat ik in het Bravis streekziekenhuis was. Deze keer de intake bij de revalidatiearts. M’n vriend had vrij genomen om mij naar het ziekenhuis te brengen, want ja autorijden mag even een half jaartje niet. Bij de revalidatiearts aangekomen en mijn verhaal gedaan wat er allemaal mis was na mijn BHT-operatie. Na een aantal testjes (fysiek en mentaal) had hij ook snel de conclusie, dit gaat niet vanzelf weg hier is toch echt revalidatie voor nodig.

Hij legt uit dat dit allemaal onder de noemer NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) valt. Het zou niet alleen fysiotherapie gaan worden maar ook ergo therapie. Hij wilde ook na een paar maanden een VO2 max test (=een fiets test) laten uitvoeren hoe de gesteldheid van mijn lichaam is. Je kunt dit het beste vergelijken met een 0 meeting van het lichaam, om een referentie punt te hebben.

Binnen een paar dagen lagen de eerste afspraken voor fisio- en ergotherapie op de deurmat. Mijn buurman had al aangegeven, als je een taxi moet hebben laat het me weten want dan breng ik je gewoon naar revalidatie. De lieve buurman heeft mij elke keer naar het ziekenhuis gereden, in de eerste maand 2x per week later werd dat 1x per week. Beter een goede buur van een verre vriend!

470 views