Intake gesprek fysiotherapeut

Hoeveel intake gespreken er gaan komen weet ik niet maar het zullen er veel zijn. Iedere discipline heeft zijn eigen specifieke vragen, dus ook de fysiotherapeut. Het was al vrij snel duidelijk dat ik en de fysio op 1 lijn zaten, dat is wel heel fijn ik werd direct serieus genomen met mijn diverse klachten. Dat is in een academisch medisch centrum wel anders, daar moet je bijna met je vuist op tafel slaan voordat ze wakker worden.

De belangrijkste vraag van de fysio is natuurlijk; “Wat is het doel, wat wil je bereiken?” Daar kon ik vrij snel op antwoorden; mijn balans is mega slecht, m’n fijn motorische functies aan de linkerzijde van mijn lichaam was toch ook wel een issue. Want iets vastpakken ging even niet. Ik wilde eigenlijk gewoon weer dingen kunnen, zoals kleine klusjes om en rond het huis en dat op een veilige manier.

Ze deed natuurlijk ook een klein lichamelijk onderzoek, bijvoorbeeld zijn mijn reflectie bewegingen nog aanwezig. Welke spieren doen het nog wel en welke niet. Na een uurtje stond alles in het systeem ook mijn amnese genoemd. Er werd ook overlegt welke dagen voor mij handig waren om naar de revalidatie afdeling te komen en dat tweemaal per week. De dinsdag en vrijdag leken mij de beste dagen en dat paste ook bij de fysio gelukkig. Dus komende vrijdag gaan we maar gelijk starten. Top

446 views