Intake gesprek Radiotherapie

Het gaat gelukkig snel, niet maanden wachten om de vervolgafspraak. Binnen 3 dagen had ik al de afdeling radiotherapie aan de lijn. We hebben een afspraak gemaakt voor intake, jammer dat ze het bij een andere arts hadden gedaan als die ik gevraagd had. Dus gelijk aangegeven ik wil bij dr. Mendez Romero, oké geen probleem dat kan ook. Gelukkig.

Voor zo een gesprek ga ik natuurlijk mezelf eerst inlezen welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zodoende kon ik gericht vragen stellen over voor- en na- delen van de verschillende methodes.

De radiotherapeut legde alles tot in detail uit welke opties er zijn. Want we hebben Protonen, Cyber Knife, Gamma Knife en Linac bestraling. Het komt er kort op neer, de eerste drie zijn met hoge dosering (1x 40-50Gy). Ze noemen het ook wel radiochirugie en de laatste (linac 30x 1.8Gy) is radiotherapie ook wel genoemd stereotactische bestraling.

Het probleem bij mij is dat de aangezichtszenuw over de volle lengte van tumor, door de tumor loopt. Dus deze krijg hoe dan ook veel bestraling, wil je dan 1x een hoge dosering of 30x een kleine dosering. Wij hebben gekozen voor de 30x kleine dosering en dan maar hopen dat de aangezicht zenuw niet permanent beschadigd wordt. De tijd zal het leren.

487 views