Intake bij GGMD voor tinnitus en hyperacusis klachten

Ruim een jaar na mijn operatie loop ik helaas nog steeds rond met Tinnitus (oorsuis) en Hyperacusis (geluid dat pijn doet) klachten, de hoogste tijd om hier iets aan te gaan doen (als dat lukt bij de GGMD). Na wat rond lezen en vragen kwam ik bij de instantie GGMD uit, dit is een soort GGZ maar dan voor mensen die slechthorend zijn. Het dichtstbijzijnde kantoor vanuit mijn woonplaats in Den Bosch, niet helemaal optimaal maar ik heb geen andere keuze.

Vandaag had ik een intake op het districtskantoor, het zou een gesprek worden met een psycholoog en een psychiater. Want er is Geen medicijn maar het is leren omgaan om deze twee aandoeningen omdat het deels een psychologisch probleem is. De oorzaak bij mij is duidelijk, de gevolgen en bijwerkingen van mijn brughoektumor. Ze willen natuurlijk een zo gedetailleerd mogelijk verhaal van mijn horen, wanneer het allemaal gestart is en waar ik nu tegen aanloop. Hoe is mijn kwaliteit van leven op dit moment als gevolg van deze twee aandoeningen.

De conclusie van de psychiater was dat ik een zware depressie had, maar geen psychische aandoening heb. Het leek hem wel slim om te starten met antidepressiva (andere als dat de revalidatiearts had voorgeschreven) en alle neurologische klachten te bespreken met mijn neuroloog of huisarts. De moeheid die ik ervaar zit erg op de voorgrond en kon wel eens de oorzaak zijn van veel klachten. Tinnitus en hyperacusis worden erger naarmate de moeheid en stress toeneemt. Er werd ook een behandelplan gemaakt voor de komende maanden, 1x in de twee weken om gesprek.

375 views