MIME therapie bij een aangezichtsverlamming bij een brughoektumor

Geen idee wat mij te wachten stond bij mime-therapie, kwam de logopediste bij mij thuis voor een intakegesprek. De probleemstelling was duidelijk, door mijn aangezichtsverlamming stond het linkerdeel van mijn gezicht scheef en kon ik mijn oog niet dicht krijgen. Ze legde uit hoe het traject eruit zou gaan zien, want ik moest toch wel op een half jaar rekenen.

De vraag die gesteld werd: Wat wil je met de mime therapie voor elkaar krijgen? Met in het achterhoofd dat hoogstwaarschijnlijk niet alle functie terug zouden komen. We weten immer niet hoeveel schade de zenuw heeft en zenuw herstel kan jaren duren.

Mijn antwoord was: Dat mijn gezicht (mondhoek en ooghoek) weer recht zouden staan, zodat het niet zo opvalt dat ik een aangezichtsverlamming heb. Dan mijn wang, neus of voorhoofd niet meer functioneert vind ik een minder groot probleem. Het zou heel fijn zijn dat mijn gezicht weer redelijk symmetrisch zou staan.

In de eerste maanden van het nieuwe jaar zou ze elke week komen en er zou een behandelplan opgesteld worden aan de hand van mijn doelen. Ik kreeg al wel de opdracht om een scheerspiegel aan te schaffen zodat ik daarmee de oefeningen kon trainen die ik elke week ging krijgen en ook de massages om de mimiek spieren van het gezicht spoelen te houden.

566 views