Jaarlijkse controle mri-scan

Daar gaan we weer, de jaarlijkse MRI-controle scan. 10 maanden denk je er niet aan dat je een tumor in de schedel hebt, maar in de controle maand is het altijd weer spannend. Zeker nu want op de scan van een jaar geleden was het een twijfel geval of er groei geconstateerd was. Dus nu zouden de artsen het duidelijk moeten gaan zien.

Mijn gevoel zegt helaas dat er activiteit is omdat mijn linker ooglid minder goed aan het functioneren is. Dus dit kan een aanwijzing zijn van groei, omdat de resttumor rond de aangezichtszenuw zit en die regelt dat het ooglid dicht gaat.

De MRI-scan zelf is niet meer spannend, zodra je diverse keren erin hebt gelegen weet je wat er komen gaat. Ik moet jezelf een half uurtje eerder melden op de afdeling, omdat er eerst altijd een infuus aangelegd moet worden. Zodat ze hiermee contrastvloeistof kunnen inspuiten.

Ik heb inmiddels ook diverse joggingpakken gekocht zonder metaal eraan, dus met een kunststof rits en geen metalen hulsjes om het koord wat door de broeksband loopt. Je jack moet altijd wel uit, maar je broek en T-shirt kun je dan gewoon aanhouden. Ik lig er toch een klein halfuurtje erin.

74 views