KNO-arts Erasmus MC

Deze afspraak bij de kno-arts was niet de arts die ook bij de operatie zal zijn, ik had namelijk Dr. Linge gehoord van de neurochirurg. Het zal wel, als we maar informatie krijgen wat mij te wachten staat. Eerst natuurlijk herhaling van mij dossier, hij had de MRI ook bekeken en vertelde ook dat de tumor behoorlijk groot is. Hierdoor zaten er diverse zenuwbanen klem en reeds met beschadiging, ik had niet voor niets -70Db gehoorverlies in het linkeroor. Hij legde ook uit wat een BHT eigenlijk is en waarom deze gaat groeien.

Het komt er eigenlijk op neer dat het omhulsel (op een behaalde plaats) van de zenuw om onbekende oorzaak is gaan herstellen, knopje aan (mijn benaming) maar knopje uit is niet meer gelukt. Dus er blijft maar weefsel groeien en uiteindelijk vormt er een kleine tumor. Zolang er niets in de verdrukking zit heb je geen idee dat er een tumor aan het groeien is. Er werd ook uitgelegd dat er altijd een kno-arts bij de operatie is, puur omdat de basis van dit probleem met KNO heeft te maken. Dieper in de schedel is het een taak voor de neurochirurg.

Dit gesprek is dus ook alleen maar informatief, er werd duidelijk uitgelegd dat ik hoogste waarschijnlijk doof zou worden op links, als dit een grote beperking zou geven zijn er oplossing zoals een cross- of BAHA-hoortoestel. Oké effe onthouden voor later. Er zou ook een evenwichtsorgaan uitvallen, hiervoor zal revalidatie nodig zijn maar het andere evenwichtsorgaan zou wel wat taken overnemen (niet alles).

Er werd tot nu toe nog niets gezegd over een aangezichtsverlamming wat ook kon gebeuren, dit is natuurlijk niet het vakgebied van een kno-arts.

630 views