Hylan Kunsttranen ooggel

Nadat ik het advies had gekregen om mijn droogoog probleem te laten controleren in het EMC, had ik dan ook gelijk een afspraak laten maken via de afdeling neurochirurgie. Dat was een goede tip van mijn orthoptist, ik kon snel terecht bij de oogarts in het EMC.

Als eerste natuurlijk m’n verhaal gedaan en dat m’n optometrist had gezien dat het breekpunt van het oliefilmpje op mijn oogbol maar een paar seconden was. Zij ging natuurlijk ook weer gelijk de gele vloeistof in mijn ogen doen om naar dit effect ook te bekijken. Het is een duidelijk verhaal, links is het inderdaad een paar seconden en rechts is het 15 seconden zoals het hoort.

Bij iemand met de aangezichtsverlamming werkt de traanvocht klier nier meer, dus moet er dan altijd met kunsttranen gewerkt worden. Deze zijn dus voor mij niet meer effectief genoeg. De oogarts; het is de hoogst tijd om over te schakelen naar een dikkere vloeistof.

Ik kreeg twee verschillende voorgeschreven, als eerste de Visidic ooggel. Deze is vrij dik en zal dan ook een kwartiertje duren voordat het oog goed zicht heeft. De andere Hylan ooggel is wat dunner, dus als ik achter de computer moet werken zijn deze van toepassing.

Ik moet er wel op letten dat als ik achter de computer zit, dat ik regelmatig mijn linkeroog dicht moet doen. Dit omdat je oogknipper reflectie achter een beeldscherm trager wordt en met de dunnere gel de kans op uitdrogen nog steeds bestaat. Tijdens het eten kan ik dan meerdere keren de dikkere ooggel indoen, want met 1 oog goed zicht kun je gewoon eten.

626 views