Evenwicht stoornis late bijwerking bestraling

De laatste maand is mijn stabiliteit weer ver te zoeken, evenwicht stoornis waarschijnlijk als gevolg van de bestraling. Het irritante van deze tumor is dat hij eerst gaat opzwellen na bestraling om vervolgens te gaan krimpen. Door de diverse klachten is mijn KNO-arts van mening dat dit hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met dit opzwellen. Want de klachten die ik ervaar zijn dezelfde klachten als die bij BPPD, maar aangezien het evenwichtsorgaan aan mijn linkerkant niet meer is aangesloten met de hersenen kan dit niet.

Dus het lijkt erop dat de tumor andere zenuwbannen aan het irriteren is en hierdoor mijn balans verslechterd is. Dit is natuurlijk niet de eerste keer, na mijn operatie was dit precies hetzelfde dus gebruik ik maar weer mijn wandelstok als ik een stuk moet lopen. In en om het huis kan ik zonder, al moet ik regelmatig wel even een stoel of muur gebruiken voor ondersteuning. Opletten bij bukken, gelijk maar m’n benen weer wat breder neerzetten en met een elleboog op mijn knie voor ondersteuning. Anders gaat het zeker fout, dus eigenlijk ben ik weer 4 jaar terug in tijd met mijn balans. Zucht.

Als de tumor nu aan het opzwellen is, komt er ook weer een moment dat hij gaat slinken. Hopen dat dit snel gaat gebeuren, wel heeft mijn KNO-arts een extra MRI-scan aangevraagd als extra controle. Dit kan natuurlijk nooit kwaad, dan weten we zeker dat het hier om opzwelling gaat.

611 views