Maatschappelijk werker bij een BHT

Aangezien mijn psychische gesteldheid steeds verder achteruitgaat, vond de revalidatiearts het slim om ook een consult bij de maatschappelijk werker te plannen. Het is inmiddels wel duidelijk dat ik niet meer de oude wordt en dat ik Peter versie 2.0 moet gaan uitvinden. Dit consult werd bij mij ook ingepland op de revalidatie afdeling in het Bravis streekziekenhuis. Met als doelstelling, hoe ga ik psychisch om met de dingen die niet kunnen en hoe kan ik mezelf weer integreren in de maatschappij.

In de gesprekken mat de maatschappelijk werker staat centraal, hoe voorkom ik dat ik in een sociaal isolement terecht komt. Want in een omgeving met veel mensen draai ik helemaal door, maar thuiskomen langzaam de muren op mij af. Hier moet een middenweg in gevonden worden, daar heb ik dus echt wel hulp bij nodig. Gewoon even een duwtje in de goede richting, maar ja wat is de goede richting.

De maatschappelijk werker zit tussen de revalidatiearts en de medisch psycholoog in, zijn doel is mensen op weg helpen na een ingrijpende gebeurtenis. Hulpmiddelen (trucjes aanleren) toereiken hoe handel ik met mijn stress en hoe kan ik stress voorkomen. Want ik heb inmiddels wel uitgevonden dat stress mega veel nadelige effecten heeft of mijn tinnitus en hyperacusis. Zo zit ik eigenlijk in een neerwaartse spiraal omlaag om het gebied van mijn psychische gesteldheid. Ook al heb ik anti depressieva voorgeschreven gekregen van de revalidatiearts.

386 views