plotseling last van draaiduizeligheid

Ben ik niets vermoedend aan het klussen, bemerk ik ineens dat mijn evenwicht wegvalt op een tijdbestek van 5 minuten. Gelukkig net op tijd op bed kunnen komen, want lopen ging niet meer normaal. Als een zwaar dronken iemand van de ene kant van de gang naar de andere kant van de gang naar de slaapkamer. Het was mij al vrij snel duidelijk dat mijn rechter evenwichtsorgaan ermee gestopt was. De BPPD-ervaring die ik al eerder had gehad zat nu op rechts i.p.v. links.

Of te wel een ménière aanval waar ik niet op zit te wachten, hondsberoerd op bed alles draaide om me heen. Dus stilliggen was wachten tot het overging was de enigste optie. Na een uurtje of 5 toch maar even proberen om uit bed te komen, nou dat was geen succes. Nog net de wc kunnen halen en alles kwam eruit. Hier zat ik nu net niet op te wachten, waar komt dit nu weer vandaan. Na een gesprek mat de arts, die ook bevestigde dat het een ménière aanval is geweest.

De volgende dag mar gelijk een afspraak laten maken bij m’n kno-arts, want ja ik heb maar 1 functionerend evenwichtsorgaan dus als die ook uitvalt heb ik een groot probleem. Gelukkig was er net een aantal weken hiervoor een MRI voor een bht controle (de was gelukkig goed, nog steeds stilstand van de tumor), dus de arts kon naar deze MRI kijken. Er was niet te zien aan mijn rechterkant, dus ja waar deze aanval vandaan kwam blijft een vraagteken. Het advies was wel bij de eerstvolgende aanval gelijk maar m’n arts bellen want dan moet er wel meer onderzoek gedaan worden. Voor nu afwachten en hopen dat er geen aanval meer komt.

323 views