SPO2 waarde meten

Ik ben altijd erg voor het principe van meten is weten en dat is bij slaap apneu of ademhalingsproblemen de SPO2 waarde (zuurstof) in het bloed. Dus ben ik opzoek gegaan naar een apparaatje wat je gewoon kunt kopen en kan koppelen met je smartphone. Na een korte zoekactie kwam ik al snel een type tegen die goed functioneer in combinatie met mijn Apple mobiel. Dit is een versie van het merk iHealth, makkelijk te bedienen en op te laden via een USB-kabel en de prijs was redelijk. Dan doe ik niet moeilijk, dus gelijk besteld.

Bij binnenkomst eerste gelijk opladen en ondertussen het appje downloaden op mijn smart Phone. Vervolgens moet je dan de instructie even volgen om hem te koppelen via Bluetooth. De eerste meting (midden op de dag) 90% en in de avond nog eens een meting gedaan 88%. Mijn conclusie was dan ook gelijk, als overdag ik al rond de 90% zit wat eigenlijk een waarde moet zijn boven de 95%, dan is deze gemeten waarden al aan de lage kant. Wat moet de waarde dan wel niet zijn als ik slaap.

Ik bemerk dat ik overdag ook moeite heb met mijn ademhaling en zelfs soms het idee heb dat mijn ademhaling even stopt (back-outs hierdoor). Dan zal in de nacht dit ook wel zijn. Dit is dus kennis wat ik kan meenemen naar mijn KNO-arts in het streekziekenhuis. Nu moet ik natuurlijk wel via de huisarts om een doorverwijzing te krijgen. Met deze informatie naar de huisarts geweest en die kon ook alleen maar mijn conclusie bevestigen.

555 views