Mijn ErasmusMC portaal

Aan de hand van een brief uit het EMC werd ik erop geattendeerd dat ik mijn patiënt dossier online kon inzien, dat is handig. Eens een kijkje nemen wat ik er allemaal in kan zien. Er zomaar binnenkomen op deze portaal kom je niet, je moet natuurlijk de DigiD app hebben op je mobiel en ook alles geconfigureerd hebben via de digid account dat je vanaf je mobiel dit mag doen. Het is in ieder geval goed afgeschermd.

Via de diverse inlogcodes ingevoerd te hebben ben ik dan uiteindelijk in mijn dossier beland. Natuurlijk staan er je contact gegevens, je huisarts en apotheek en de ICE (In Case of Emergency). Deze ICE staat natuurlijk ook in mijn mobiel toestel, het is een internationale aanduiding). Maar ook al mijn afspraken staan erin, bloedonderzoeken, correspondentie naar huisarts of interne artsen. Altijd handig om te weten maar Kijk Uit, als je geen kennis hebt van bloeduitslagen of geen enkele medische achtergrond NIET gaan lezen en wachten op uitslagen via een arts.

Ik ben iemand die alles wil weten wat er gebeurt en welke uitslagen er zijn, ik heb dan ook wel wat medische kennis opgedaan tijden mijn opleiding voor Personal Trainer. Zo kan ik gericht vragen gaan stellen aan de artsen, want ik heb inmiddels wel geleerd om zelf mee te denken en niet alles blindelings aan de artsen alles over te laten. Maar zonder kennis blijft de medische benamingen die artsen gebruiken onbegrijpelijk voor de normale mens.

Hoe dan ook, ik vind Mijn Erasmus MC ideaal als naslagwerk.

455 views