Evenwicht stoornis BPPD

Na diverse telefonische gespreken met de radiotherapeut, huisarts en KNO-arts lijken alle klachten afkomstig te zijn vanuit mijn enigste evenwichtsorgaan. De KNO-coassistent denk aan BPPD (Benigne Paroxismale Positie Duizeligheid) maar dat kan alleen maar door middel van een fysieke afspraak op de polikliniek bepaald worden. Dus binnenkort naar het EMC om de testen te doen om te bepalen of het deze aandoening is. Het gevoel in mijn hoofd is weer precies hetzelfde als toen net na mijn operatie. Zodra ik een vreemde beweging maak met mijn hoofd of lichaam, heb ik een zeer onaangenaam gevoel in mijn hoofd en lichaam (draaiduizeligheid). Ik heb dan ook maar weer mijn activiteiten (o.a. tuinieren) tot een minimum beperkt van een klein halfuurtje per dag.

De grote vraag is natuurlijk stel dat het dit is, hoe kom ik ervan af? Even de vaatwasser uitruimen en ik ben weeral zo draaierig en licht in mijn hoofd. Zelfs een stukje wandelen geeft al problemen, heb daarom maar weer mijn wandelstok tevoorschijn gehaald. Want ik weet uit ervaring dat wandelen met stok minder klachten geeft als zonder en ik bespaar ook nog energie. Ik heb nog een keertje geprobeerd om zonder stok te lopen, nou dan kan ik in de middag weer een uurtje op de bank gaan liggen om mijn energieniveau weer op pijl te brengen.

Maar ja, dan heb ik gelijk het volgende probleem. Vanwege de corona rijdt de zorg taxi alleen maar met de grote rolstoelbussen naar Rotterdam. Daar werd ik al misselijk in tijdens mijn bestralingstraject, dus nu is dit dus helemaal niet te doen. Met andere woorden mijn vriend moet mij dus met de auto naar Rotterdam brengen. Mijn Never Ending Story, het ging zo lekker twee maanden la g na mijn bestraling. Helaas.

804 views