MRA beugel tbv slaapapneu

Gelukkig kon ik snel terecht bij mijn tandarts om m’n MRA-beugel te laten aanmaken. Wel heel fijn dat dit nu net bij m’n eigen tandarts kon, want die kent inmiddels ook mijn medische klachten. Er werden gelijk diverse afspraken gemaakt, intake voor de beugel, maken van een gebit afdruk en als laatste het pas moment. Dit kon allemaal binnen twee weken geregeld worden. Het maken van een afdruk van je gebit is niet het fijnste om te doen, maar ja het is voor een goed doel zullen we maar zeggen.

De functie van deze MRA-beugel is ervoor zorgen dat de onderkaak iets naar voor komt tijdens je slaap zodat de luchtweg zo goed mogelijk vrij blijft. Er wordt dan ook door de tandarts goed gekeken hoeveel ruimte de kaken dit toelaten.  Aan de hand hiervan wordt de beugel langzaam ingesteld naar de juiste afstand. Dit moet wel stapje voor stapje gebeuren om je kaakspieren er langzaamaan te laten wennen. Dus dit zijn hooguit stapjes van een halve millimeter per keer in het begin.

De eerste nachten is het natuurlijk erg wennen om met deze beugel in te slapen. Nu had ik al een beugel gehad voor knarsetanden dus ik had al een beetje ervaring. Maar toch de eerste nachten slaapt het niet lekker, maar dan uiteindelijk raak je eraan gewent. Na een mand ging ik ook het effect ervan merken, de extreme moeheid werd minder en minder.

391 views