Bloedonderzoek

Eind van afgelopen jaar is de jaarlijkse MRI-scan voor controle van de BHT geweest en het PSG slaap- en bloedonderzoek voor de vermoeidheid klachten. De MRI was gelukkig weer goed, geen groei, dat wil zeggen dat de stereotactische bestraling van begin 2020 z’n werk heeft gedaan. Goed nieuws dus, het protocol in het EMC zegt dan, dat vanaf nu de controles elke 2 jaar gaan worden of eerder als ikzelf zoiets heb, iets gaat verkeerd.

Uit het slaap onderzoek kwam eigenlijk niet zoveel, de ademhalingstops, de AHI is 4.2 (met mra beugel) en alles onder de 5 is goed. Wat ze wel konden zien dat ik erg beweeglijk ben tijdens m’n slaap. Het vaak wakker worden, was al stuk verbeterd door de mirtazapine medicatie van de huisarts. Maar men kon niet zeggen dat ik RLS (Restles Leg Syndrom) heb. Uit het bloedonderzoek kwamen wel een paar waardes die niet goed stonden o.a. B12 en ijzer te laag, dit zou een oorzaak kunnen zijn van mijn vermoeidheid klachten.

De echte hoofdoorzaak zit toch wel in mijn insomnia, elk uur wakker worden in de nacht is niet goed. Ik slik nu een aantal maanden de mirtazipine op advies van de huisarts. De longarts die tijdens de slaap onderzoeken heeft meegekeken vond dit ook een mooi middel voor insomnia. Want dat was ook zijn conclusie. Met andere woorden alle onderzoeken zijn weer succesvol afgerond, dus voorlopig hiervoor geen onderzoeken meer.

93 views