MRI van het hart

Afgelopen week weer bij de cardioloog geweest, conclusie uit de echo niets aan de hand maar ze wil nog wel een MRI van het hart hebben. Dat is wel een dag opname vertelde ze, want het hart mag niet sneller kloppen dan 60 slagen per minuut anders kunnen ze geen MRI maken. Want de truc hier zit erin dat na elke hartslag een foto gemaakt wordt en ook moet je de adem zo nu en dan even inhouden. Vandaag moest ik mij dan ook melden op de afdeling voor dag opname. Er werd duidelijk verteld dat ik niet uit bed mocht komen, behalve als ik naar de wc moest. Ondertussen kreeg ik verschillende medicaties om mijn hartslag zo laag mogelijk te maken.

Medicatie

Een paar dagen voor de opname moest ik al met medicatie starten zodat mijn hartslag al rustig werd. Dat was eigenlijk helemaal geen probleem, door de vele jaren van sporten en yoga was mijn hartslag sowieso al aan de lage kant. Ik denk dat ik ongeveer 6 uur op de dag opname heb doorgebracht, het was oersaai want je mag helemaal niets. Dan maar de hele dag op facebook en whatsappen en praten met de andere mensen die hetzelfde onderzoek moesten hebben. Zo rond de klok van vier uur was mijn moment om onder de MRI te gaan.

De MRI-scan

Dat wil zeggen ik werd met bed en al naar de MRI-ruimte gereden, want ja lopen mag niet. Ik mocht wel vanaf het bed zelfstandig overstappen naar de tafel van de MRI-scanner. Mijn hartslag stond al laag, maar ik kreeg toch nog een spray onder mijn tong om de bloedvaten nog verder te verwijden. Er was ondertussen al een infuusnaald aangebracht van er moest een behoorlijke hoeveelheid contractvloeistof worden ingespoten. Er werd duidelijk verteld dat ik het flink zou merken zodra de contrastvloeistof werd ingespoten. Dat was ook zo, zodra ze gingen inspuiten voelde je een warm gevoel van boven naar beneden gaan en leek alsof je blaas plots vol was (is niet het geval). Daarna zo een 15 minuten onder de scan.

408 views